LENTILE PROGRESIVE

Odata cu înaintarea în vârsta, acuitatea vizuală slăbeste, încep să apară şi alte neplaceri legate de ochi. E timpul să mergem la doctor. Mai ales când e vorba de ochi, paza bună trece primejdia rea. Dupa ce implinim 40 de ani, ochii incep sa aiba treptat dificultati cu citirea literelor marunte în special când lumina este de slabă intensitate sau se manifestă prin fenomenul de obosire al ochilor după perioade de citit îndelungate. Adultii de 40 de ani au nevoie de o distanta minima de 17 centimetri pentru a putea citi un text. In jur de 45 de ani, constatam ca limita vederii apropiate s-a mutat dincolo de 30 de centimetri si n-o mai scoatem la capat fara ochelari, cu alte cuvinte trebuie sa indepartam scrisul cat mai mult de ochi pentru a putea citi.Din pacate nici vederea pentru zona intermediara sau zona de distanta nu va fi perfecta astfel fiind necesara cel putin inca o pereche de ochelari.Lentilele progresive sunt singurele lentile aeriene( de ochelari) care ne vor ajuta in viata de zi cu zi sa folosim o singura pereche de ochelari. Luam ca exemplu o persoana care la distanta ar avea nevoie de o dioptrie de +0.50 dioptrii iar la aproape ar avea nevoie de o dioptrie de +2.00 dioptrii . Lentilele progresive sunt concepute astfel: In partea de sus a lentilei pe unde privim drept in fata vom avea dioptria de +0.50, iar coborand spre partea de jos a lentilei de ochelari, dioptria va creste progresiv : +0,50 , +0,75, +1,00……..+2.00. Dioptria de citit va fi in partea inferioara a lentilei. Dioptriile cresc progresiv pentru a putea sa va ofere, dumneavoastra purtatorilor, dioptrii pentru orice distanta la care doriti sa vedeti. Acea crestere progresiva de dioptrii nu este vizibila de care persoanele din fata dvs. lentila fiind ca orice alta lentila normala.

Avantajele lentilelor progresive

Printre principalele avantaje pe care ți le oferă lentilele progresive se numără următoarele:

 • Nu mai este nevoie să porți trei perechi diferite de ochelari, deoarece lentilele progresive iti permit să vezi clar de la orice distanță (aproape : 30-50 cm, intermediar-calculator : 50-130 cm, distanta : peste 130 cm);
 • nu mai trebuie să schimbi ochelarii de citit cu cei pe care îi porti în mod normal;
 • Te poți bucura de vedere clara, fără linii de tranziție între zona de distanta si cea de citit de pe lentilă;( exemplu lentile bifocale )
 • Ajuta la conservarea dioptriilor pentru o perioada mai lunga de timp, deoarece trecerea de la dioptria de distanta la cea de citit este mai usoara pentru ochi printr-o lentila progresiva decat prin a schimba mereu ochelarii intre ei.
 • Ramele nu se vor mai rupe la fel de repede deoarece ochelarul progresiv il puneti la ochi dimineata si nu mai este nevoie sa-l dati jos toata ziua.

Formular de contact


  Date de contact :

  0725.328.025

  Suntem prezenti in incinta Kaufland!

  office@new-optic-medical.ro