LENTILE PROTECTIE CALCULATOR

Medicii oftalmologi susţin că, în mod normal, o persoană ar trebui să clipească aproximativ de 20 de ori într-un minut pentru a permite formarea unui nou film lacrimal. Problemele apar atunci când persoanele care lucrează la calculator uită să clipească constant. Conform specialiştilor, oamenii care se concentrează prea mult timp în faţa calculatorului au tendinţa să clipească mult mai rar, doar de două-trei ori într-un interval de 60 de secunde , ceea ce duce la aparitia sindromului vederii la calculator.

Ce este sindromul vederii la calculator (SVC)?

Sindromul vederii la calculator se referă la problemele de vedere cauzate de folosirea calculatorului.

Simptome:

  • dificultăți de focalizare a privirii asupra obiectelor mai îndepărtate și tulburări ale imaginii dincolo de planul apropiat după folosirea îndelungată a display-ului.
  • tensiune la nivelul ochilor;
  • dureri de cap;
  • dublarea imaginii;
  • modificări în percepția culorilor.
  • dureri la nivelul mușchilor și oaselor (gât, umeri, spate, încheietura mâinii);
  • oboseală fizică excesivă.

Ecranele digitale, lumina de la birou, becurile fluorescente—lumina albastră este peste tot, mai ales când vă aflați în aer liber – pentru că soarele este de fapt principala sursă a acestei lumini. O parte din spectrul luminii albastre este importantă în viața noastră de zi cu zi, în reglarea ciclului de somn, cu impact asupra dispoziției noastre și a performanțelor cognitive acestea sunt razele de lumina cu o nuanta Blue – Turcuaz.

Însă nu întregul spectru al luminii albastre ne este de folos. Expunerea pe termen lung și în mod constant la lumina albastră nocivă (sau lumina albastră-violet) poate contribui la vătămarea ochilor pe termen lung.Razele de lumină nocive pot fi periculoase pentru ochi, la fel cum sunt pentru piele, acumulându-se de-a lungul vieții, accelerând îmbătrânirea ochilor și apariția cataractei. Lumina albastră-violet a fost recent identificată ca fiind dăunătoare pentru celulele retinei. Vătămând ochii pe termen lung, ea poate accelera apariția DMLV (Degenerare Maculară Legată de Vârstă). Lentilele cu protectie reflectă în mod vizibil lumina albastru-violet nocivă și ne ajută să ne protejăm ochii.

Formular de contact