OCHELARI POLARIZATI

Pentru prima dată au fost fabricați ochelari de soare polarizați în anii 1930 de către Edwin H. Land. El a descoperit acel material polarizant, care a putut fi folosit pentru lentilele ochelarului de soare şi astfel lentilele de atunci au devenit polarizate. După asta George Wheelright şi Edwin H. Land au înfiinţat firma denumită Polaroid Corporation, care a început să funcţioneze în anul 1937.

Materialul polarizant descoperit de Land au folosit nu numai la fabricarea lentilelor, dar şi pe tărâmul fabricării filmelor.”

Dar ce înseamnă, de fapt, lentila polarizată? Ochelarii de soare cu lentila polarizată se deosebesc de ceilalți ochelari de soare prin faptul că pe suprafaţa lentilei au format un strat polarizat. Lentila prevăzută cu materialul polarizat permite numai trecerea razelor şi fasciculelor de raze de direcţie verticală. Deci lumina orbitoare reflectată de pe diferite suprafeţe, de pe limita dintre diferite materiale, nu trece prin lentilă. De ce ne sunt necesari ochelari cu lentilele polarizate? Ochelarii de soare cu lentile polarizate pot să ne uşureze viaţa în mai multe feluri. Prima dată pescarii şi cei care folosesc nave cu velă au descoperit caracteristica avantajoasă a lentilelor, că învelişul polarizat micşorează luciul perturbător reflectat de suprafaţa apei. Razele de soare reflectate de pe suprafata apei nu trec peste lentilele polarizate, astfel putem „vedea” mai bine sub suprafaţa apei, câteodată şi chiar la adâncimi surpinzători mai mari. La conducerea autovehiculelor se întâmplă ca razele reflectate de pe asfaltul strălucitor deranjează vederea. La folosirea ochelarilor de soare cu lentilă polarizată însă, acestă problemă nu apare. În zilele noastre mulţi au recunoscut avantajele ochelarului de soare polarizat, dintre cei care fac sport în aer liber, din ce în ce mai mulţi (de ex. schiori, snowboardişti, biciclişti, jucători de golf, excursionişti) folosesc acesta cu plăcere. Ochelarii de soare cu lentile poarizate pot fi folositori oricând. Multe cazuri sunt, când lumina ajunge în ochi nu direct de pe suprafaţa reflectantă, ci prin „refractaţie” şi orbeşte vederea.”

Formular de contact


  Date de contact :

  0725.328.025

  B-dul 1 Mai, nr.51-55, Sector. 6, Bucuresti

  Suntem prezenti in incinta Kaufland!

  0735.585.143

  Str Scriitor Mihail Sebastian, nr 88C, Sector. 5, Bucuresti

  Suntem prezenti in incinta Kaufland!

  office@new-optic-medical.ro